Naar inhoud
FAQ
Home » FAQ

De meest gestelde vragen, de meest duidelijke antwoorden


Wat is afloop?

Wat is afloop

In tegenstelling tot een print die u thuis maakt, wordt drukwerk op grote vellen papier gedrukt en achteraf op maat gesneden. Hoe precies onze snijmachines ook zijn, tijdens het snijden kunnen er altijd kleine afwijkingen optreden.

Daarom moet uw drukwerk aan alle zijden 3 mm groter zijn dan de uiteindelijke afmeting na het snijden. Alleen op deze manier bent u zeker dat uw afbeeldingen tot op de rand van het drukwerk doorlopen. Deze marge noemen we afloop. Een aangeleverd A4-formaat moet dus 303 mm op 216 mm meten in plaats van de uiteindelijke 297 mm op 210 mm.

Zorg er zeker voor dat uw afbeeldingen op deze 3 mm marge doorlopen. Teksten en logo's plaatst u best op 3 mm van de uiteindelijke snijrand.

 

Welke bestandsformaten kan ik aanleveren?

CMYK vs RGB

PDF of jpg. Zorg ervoor dat uw bestanden steeds een resolutie van 300 dpi hebben (dots per inch) en in de kleurmodus CMYK staan.

Bij afbeeldingen voor weergave op een computerscherm wordt een resolutie van 72 dpi en de kleurmodus RGB gebruikt.

72dpi vs 300dpi

Om een haarscherp resultaat te bekomen bij het drukken, moeten de afbeeldingen dus van een veel hogere resolutie zijn. Voldoen uw afbeeldingen niet aan deze 300 dpi, dan zal uw drukwerk een wazig resultaat vertonen met gekartelde blokjes. Gebruikt u afbeeldingen in een RGB modus, dan zal er kleurafwijking ontstaan.

Hoe stuur ik mijn drukwerk door?

Is uw digitaal bestand kleiner dan 5 MB, dan kan u het steeds per mail aanleveren via order@ctp-digitalprinting.be

Voor grotere bestanden maakt u gebruik van GETit.

Hoe kan drukwerk geleverd worden?

Via TAXIPOST (tot 30 kg).

  • De volgende dag tussen 8 en 17 uur: 12,50 euro.
  • De volgende dag gegarandeerd voor 11 uur: 22,50 euro.

Koerier (per expres).

  • 0,35 euro / km (heen- en terugweg wordt aangerekend).

In Nederland.

  • Prijs op aanvraag.

Maakt ctp drukwerk op?

Ctp doet veel, maar drukwerk opmaken doen we niet. We werken samen met onafhankelijke of freelance ontwerpers. Een lijst van onze contacten kan u verkrijgen via info@ctp-digitalprinting.be